Over De Wieuw | About | Visie En Misie | Wie Zijn We | De Wieuw In De Media | Onze Winkel | Shop | Promo | Services | News | About | Contact | Video | Gallery | De Wieuw Antwerpen

Over De Wieuw

Het verhaal van De Wieuw gaat zeven generaties terug, toen in 1825 kurksnijder Jacobus De Wieuw, geboren te Sas Van Gent op 30 augustus 1785, zich als glazenmaker in Antwerpen vestigde. Respectievelijk volgden Frans, Carolus, Bonaventure, Jan sr, Karel en tot slot Guy en Jan hem op.

Visie en misie Wie zijn we De Wieuw in de media

Visie

De Wieuw is marktleider van kaders en inlijstingen in de provincie Antwerpen en wil dit ook verwezenlijken voor hun nieuwe afdeling met kunstenaarsmateriaal binnen drie jaar tijd. De Wieuw wil de behoeften aan kunstcreatie, interieurverfraaiing, opleiding, kunstconservatie, presentatie, tentoonstelling en kunstinformatie bevredigen met haar ruim aanbod van beeldhoudmateriaal, schildersgerief, tekenmateriaal, presentatiemateriaal en kaders & inlijstingen.

Misie

De Wieuw wil voorzien in het verfraaien van kunstwerken zodat deze passen in het interieur van de klant. Ze stimuleren creativiteit door het voorzien en aanbieden van alle materialen om kunstwerken te creëren. Dit gaat van beeldhouwen, schilderen, boetseren tot presenteren. In dit aanbod willen ze kwaliteit alsook betaalbaarheid weergeven. De Wieuw is de grootste qua oppervlakte in de Benelux door de ruime keuze op elk gebied. Bovendien wil De Wieuw “one-stop-funshopping” nastreven; hierdoor proberen ze al de behoeftes van de klant te bevredigen op één plek. Dit doen ze door een Art-Café, Artgallery en een boekenafdeling toe te voegen. Deze extra's vind je terug doorheen de 4 afdelingen van de winkel. De Wieuw benadert een grote waaier aan afnemers zoals particulieren, kunstenaars, scholen, musea, bedrijven en overheid. De Wieuw is een familiebedrijf en presenteert zijn producten in het midden van Antwerpen in een karaktervol winkelgebouw van meer dan 100 jaar oud. Het winkelpersoneel van De Wieuw heeft een ruime ervaring en bovendien genoten zij allen van een opleiding aan de kunstacademie of een opleiding binnenhuisinrichting waardoor zij optimaal vertrouwd zijn met alle technieken en materialen.

Wie zijn we

De familie De Wieuw heeft al 8 generaties lang het zakendoen in het bloed. We zijn gespecialiseerd in kaders, inlijstingen en kunstmaterialen. Elk familielid op zijn eigen originele manier.

Inmiddels behoort De Wieuw tot de top 3 van België inzake de productie en commercialisering van kaders, inlijstingen en decoratieve kunst. Onze huidige locatie, na 98 jaar nog steeds aan de Scheldestraat, bestaat intussen uit 16 aanpalende panden. Op 12 juni 2009 openden wij immers met de nodige fierheid onze vernieuwde en uitgebreide winkel.

Op een in de Benelux ongeziene verkoopsoppervlakte van 2000m² bieden we nu, naast het bestaande inlijstwerk en het zeer ruim aanbod aan foto- en wisselkaders, een waar kunstenaarsmekka waar zowat alles te vinden is voor o.a. schilders, boetseerders, steenkappers, etsers, fotografen, architecten en ontwerpers. Een greep uit ons aanbod:

-ongeveer 25 soorten olieverf en nog meer acryl,

-doeken en spieramen in alle formaten en diktes,

-vele soorten papier,

-een uniek aanbod aan (spek)steen, teken-, snij- en presentatiemateriaal, kunstboeken, ...

Tussendoor even uitblazen kan in ons “Art-café” en we hebben ook gedacht aan een “Art Gallery” en een ruimte voor “workshops”.

Kom gerust eens een kijkje nemen in de Scheldestraat 59 te Antwerpen. Ondergrondse privé parking beschikbaar. Open van maandag tot zaterdag, van 9u tot 18u.

De Wieuw in de media

ATV