De Wieuw Workshops

Een leuke manier om kennis te maken met creatieve producten

Welkom in de betoverende wereld van creativiteit bij De Wieuw. Waar inspiratie tot leven komt!

Onze missie is niet alleen om jullie te voorzien van de beste kunstenaarsmaterialen en knutselbenodigdheden, maar ook om ruimte te creëren waar kunst, verbeelding en inspiratie samenkomen. Neem deel aan één van onze workshops en maak kennis met nieuwe materialen en technieken vanuit ons gamma. We bieden een diverse reeks workshops aan, geleid door ervaren kunstenaars en professionele creatieven. Of je nu een doorwinterde kunstenaar of je creatieve reis net begint, onze workshops zijn toegankelijk voor alle niveaus.

We trachten elke maand een workshop te organiseren per winkel. Op deze pagina vind je een overzicht van onze workshopagenda!

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en onze workshops zijn populair. We ontvangen jou binnenkort graag in ons kunstenaarsparadijs waarin jouw creatieve visie tot bloei kan komen. Deze creatieve evenementen hebben als doel om creativiteit met elkaar te delen en zo de kunstenaar in ieder van ons te inspireren!

Creatieve evenementen in April 2024

Odoo image and text block

Zaterdag 13.04.2024
Workshop: Manga Tekenen

Wegens succes herhalen we onze workshop Manga Tekenen, dit keer in ons filiaal te Sint-Niklaas. Op zaterdag 13 april komt artiest/kunstenaar Alain Poncelet naar onze winkel te Sint-Niklaas met de producten van Canson, Lyra en Daler-Rowney.

Ontdek de betoverende wereld van manga, waar creativiteit en verbeelding samenkomen. Leer de kenmerkende stijlelementen zoals grote expressieve ogen, dynamische houdingen en emotionele gezichtsuitdrukkingen. We nemen je mee door de basisprincipes van karakterontwerp, panel lay-out en inkleurtechnieken.

Toegankelijk voor een doorgewinterde tekenaar of beginner. Je gaat aan de slag met de fineliners en markers van Lyra, geeft ze kleur met de Daler-Rowney FW inkten en penselen. Dat alles realiseer je op de Canson Graduate Manga tekenblokken.

Elke sessie is beperkt tot 12 deelnemers. Wacht dus zeker niet te lang om jezelf in te schrijven. We starten met twee sessies van telkens 90 minuten. Van zodra beide volzet zijn - openen we nog een extra derde sessie.

Bij de inschrijving vragen we een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag voordelig betrokken producten kunnen aankopen van Daler-Rowney, Lyra & Canson.

LOCATIE: De Wieuw Sint-Niklaas

» Schrijf je in voor deze betoverende Manga workshop

Odoo image and text block

Zaterdag 20.04.2024
Workshop Amsterdam: Acrylverf & Mediums

Nikee Celis (@atelierNikee) van Amsterdam All Acrylics komt naar onze winkel te Antwerpen voor twee inspirerende workshops van telkens 120 minuten. 

Acrylverf in combinatie met mediums biedt een schat aan mogelijkheden die nog niet door alle kunstenaars volledig zijn ontdekt. Tijdens deze workshop, geleid door kunstenares Nikee, krijg je een overzicht van de verschillende mediums en ga je vervolgens zelf aan de slag met Amsterdam Acrylverf en verschillende mediums, waaronder de Amsterdam Gel Mediums.

Je zult experimenteren met reliëftechnieken en ontdekken hoe je je eigen abstracte kunstwerk kan creeëren. Het wordt een dag vol creativiteit, leren en plezier! Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderde kunstenaars.

Elke sessie is beperkt tot 14 deelnemers. Wacht dus zeker niet te lang om jezelf in te schrijven. Moest je gewenste sessie reeds volzet zitten, zet je dan gerust op de reservelijst. Van zodra er een plekje vrij komt, geven wij jou graag een seintje. 

Bij de inschrijving vragen we een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag voordelig betrokken producten kunnen aankopen van Amsterdam.

LOCATIE: De Wieuw Antwerpen
 

» Schrijf je hier in & haal het beste uit je werk!

Creatieve evenementen in Mei 2024

Odoo image and text block

Zaterdag 11.05.2024
Workshop: Décopatch

Op zaterdag 11 mei is het décopatch-dag in onze winkel te Sint-Niklaas. We organiseren twee workshop-sessies van telkens 90 minuten waarbij we creatief aan de slag gaan met de objecten, (deco)papieren en lijmen van het merk Décopatch!

Leer de technieken van het papier-maché knutselen en maak kennis met de magie van het Decopatch-papier. Of je nu een ervaren knutselaar bent of gewoon zin hebt in een leuke creatieve namiddag, deze workshops zijn geschikt voor alle niveaus en leeftijden.

Décopatch is meer dan alleen knutselen - het is een ware kunstvorm die creativiteit tot leven brengt! Met zijn unieke en veelzijdige papieren en lijmen, biedt Décopatch eindeloze mogelijkheden voor het versieren en personaliseren van diverse objecten, van decoratieve items tot functionele kunstwerkjes. Ga aan de slag met ondergronden van ons of neem zelf een object/item mee naar keuze!

Elke sessie is beperkt tot 12 deelnemers. Wacht dus zeker niet te lang om jezelf in te schrijven. We starten met twee sessies van telkens 90 minuten. Van zodra beide volzet zijn - openen we nog een extra derde sessie.

Bij de inschrijving vragen we een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag voordelig betrokken producten kunnen aankopen van Décopatch.

LOCATIE: De Wieuw Sint-Niklaas

» Schrijf je in & Décopatch mee!

Odoo image and text block

Zaterdag 18.05.2024
Workshop Faber-Castell: Pitt PastelPotloden

Artiest Nicky Saliha komt naar onze winkel en geeft twee, mogelijks drie workshop-sessies met betrekking tot de Pitt Pastelpotloden van het merk Faber-Castell. Elke sessie duurt 90 minuten en is beperkt tot 12 deelnemers.

Verken de nuances van licht en schaduw, speel met texturen en ontwikkel je vaardigheden om elk detail nauwkeurig vast te leggen. Zo dompelen we jullie graag onder in de fascinerende wereld van realistisch tekenen.

We gaan aan de slag met het tekenen van een kattenoog, waarbij je de verschillende technieken van het pastel potlood toepast op Pastelmat papier van Claire Fontaine. Daarnaast komen er ook verschillende randartikelen van Faber-Castell aan bod zodat je percies weet hoe je wel en niet met deze materialen moet werken.

Je hoeft zelf niets mee te nemen want alle nodige materialen worden door ons voorzien. Neem dus een goede portie creatieve goesting mee en laten we samen de magie van pastel tot leven brengen.

Bij de inschrijving vragen we een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag voordelig betrokken producten kunnen aankopen van Faber-Castell. Eens de twee sessies volzet zijn, voegen we nog een derde extra sessie toe aan deze creatieve dag!

LOCATIE: De Wieuw Antwerpen

» Schrijf je hier in & ga aan de slag met Pitt Pastelpotloden

Odoo CMS - a big picture

Elke maand trachten we in onze beide winkels een workshop te organiseren.
Kijk regelmatig op deze pagina voor de nieuwste workshops of creatieve evenementen bij ons in de winkel te Antwerpen & Sint-Niklaas.

Geraak ondertussen geïnspireerd op onze Instagram-pagina »