De Wieuw Workshops

Een leuke manier om kennis te maken met creatieve producten

Welkom in de betoverende wereld van creativiteit bij De Wieuw. Waar inspiratie tot leven komt!

Onze missie is niet alleen om jullie te voorzien van de beste kunstenaarsmaterialen en knutselbenodigdheden, maar ook om ruimte te creëren waar kunst, verbeelding en inspiratie samenkomen. Neem deel aan één van onze workshops en maak kennis met nieuwe materialen en technieken vanuit ons gamma. We bieden een diverse reeks workshops aan, geleid door ervaren kunstenaars en professionele creatieven. Of je nu een doorwinterde kunstenaar of je creatieve reis net begint, onze workshops zijn toegankelijk voor alle niveaus.

We trachten elke maand een workshop te organiseren per winkel. Op deze pagina vind je een overzicht van onze workshopagenda!

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en onze workshops zijn populair. We ontvangen jou binnenkort graag in ons kunstenaarsparadijs waarin jouw creatieve visie tot bloei kan komen. Deze creatieve evenementen hebben als doel om creativiteit met elkaar te delen en zo de kunstenaar in ieder van ons te inspireren!

Creatieve evenementen in Oktober

Odoo image and text block

Zaterdag 14.10.2023
Workshop Claessens Canvas: Schildersdoeken

Een primeur; de Belgische fabrikant van de wereldbekende schildersdoeken Claessens komt naar onze winkel te Sint-Niklaas. Op zaterdag 14 Oktober neemt Thomas van Claessens jullie mee op een boeiende reis van vlasplant tot afgewerkt schilderdoek.

Hoe wordt een schildersdoek gemaakt, wat zijn de verschillende dragers, structuren en gronderingen. Waarom is er zo een brede waaier aan doeken en ontdek welke beroemde schilders Claessens canvas gebruiken.

Geraak wegwijs in het gamma en stel jouw vragen aan deze producent / expert. Voel de verschillen tussen de doeken, twijfel nooit meer bij de keuze van een doek na het volgen van deze boeiende presentatie en verhaal.

De sessie is beperkt tot 15 deelnemers. Van zodra de eerste sessie vol zit, openen we een tweede sessie in de namiddag! Volg je deze workshop graag in ons filiaal te Antwerpen, geef dit dan even aan in het inschrijfformulier.

We vragen bij de inschrijving een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag schildersdoek van Claessens voordelig kunnen aankopen!

LOCATIE: De Wieuw Sint-Niklaas
 

» Schrijf je hier in voor deze boeiende Claessens Demo

Odoo image and text block

Zaterdag 21.10.2023
Workshop Schmincke: Olie- en aquarelverven

Op zaterdag 21 Oktober komt artiest Dirk Schmitt naar onze winkel te Antwerpen. Hij geeft twee workshops met betrekking tot de kwalitatieve olie- en aquarelverven van Schmincke. Twee sessies met telkens andere producten en technieken als topic.

Tijdens de eerste sessie gaan jullie aan de slag met de olieverven Norma en Norma Blue. Wat zijn de voordelen en de verschillen tussen de twee verven en technieken. Hoe maak je je materialen proper. Jullie maken zelf een klein werkje waarmee jullie de belangrijke zaken van de technieken leren en ervaren.

De tweede sessie gaat over de aquarelverf Horadam en de supergranulating kleuren. Wat is er juist zo speciaal aan deze kwalitatieve verven en waarvoor gebruik je deze het best. De combinatie met de traditionele kleuren en supergranulatie kleuren creëren nieuwe mogelijkheden voor jouw schilderijen. Doe mee en ervaar zelf de verschillende technieken en verven.

De sessie is beperkt tot 14 deelnemers. We vragen bij de inschrijving een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag de betreffende producten van Schmincke voordelig kunnen aankopen!

LOCATIE: De Wieuw Antwerpen

» Schrijf je hier in voor de workshop van Schmincke

Creatieve evenementen in November

Odoo image and text block

Zaterdag 18.11.2023
Workshop V-Sure: Epoxy gieten

In November is Vsure, ook wel bekend als Vosschemie, te gast in ons filiaal te Antwerpen. We organiseren twee workshops met als topic 'Glasheldere epoxy gieten'. Op zaterdag 18 November dompelt Olivier van Vosschemie jullie volledig onder (niet letterlijk) in de wereld van de epoxy.

Naast het opgieten van een coating op canvas of foto, gaan jullie dieper in op het ingieten van kleine en grotere volumes met transparante gietharsen. Liever een beetje meer kleur in je werk? Ook dat leggen we haarfijn uit. Zo kom je tot in detail te weten hoe je de juiste pigmenten bij de harsen vermengd ot een sprankelend geheel.

Je leert onder meer te werken met Epoxy Glosscoat, Epoxy Clear Fast en Epoxy Clear Slow. Ben jij ook zo benieuwd om de wondere wereld van de Epoxy te ontdekken? Twijfel dan niet om je in te schrijven!

Elke sessie is beperkt tot 12 deelnemers. We vragen bij de inschrijving een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag de betreffende producten van Vosschemie voordelig kunnen aankopen!

LOCATIE: De Wieuw Antwerpen

» Schrijf je hier in voor de workshop van Vosschemie

Odoo CMS - a big picture

We zijn nog volop bezig met de planning van onze creatieve evenementen.
Kijk regelmatig op deze pagina voor de nieuwste workshops of creatieve evenementen bij ons in de winkel te Antwerpen & Sint-Niklaas.

Geraak ondertussen geïnspireerd op onze Instagram-pagina »