De Wieuw Workshops

Een leuke manier om kennis te maken met creatieve producten

Welkom in de betoverende wereld van creativiteit bij De Wieuw. Waar inspiratie tot leven komt!

Onze missie is niet alleen om jullie te voorzien van de beste kunstenaarsmaterialen en knutselbenodigdheden, maar ook om ruimte te creëren waar kunst, verbeelding en inspiratie samenkomen. Neem deel aan één van onze workshops en maak kennis met nieuwe materialen en technieken vanuit ons gamma. We bieden een diverse reeks workshops aan, geleid door ervaren kunstenaars en professionele creatieven. Of je nu een doorwinterde kunstenaar of je creatieve reis net begint, onze workshops zijn toegankelijk voor alle niveaus.

We trachten elke maand een workshop te organiseren per winkel. Op deze pagina vind je een overzicht van onze workshopagenda!

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en onze workshops zijn populair. We ontvangen jou binnenkort graag in ons kunstenaarsparadijs waarin jouw creatieve visie tot bloei kan komen. Deze creatieve evenementen hebben als doel om creativiteit met elkaar te delen en zo de kunstenaar in ieder van ons te inspireren!

Creatieve evenementen in Maart 2024

Odoo image and text block

Zaterdag 16.03.2024
Creatieve Demodag: Stabilo

Op zaterdag 16 maart organiseren we een Creatieve Demodag in ons filiaal te Sint-Niklaas. Dirk Van Enis, creatief specialist dompelt je onder in de kleurrijke wereld van Stabilo en geeft creatieve demonstraties van 10u30 tot 16u00.

Tijdens deze speciale demodag staan de veelgeprezen Woody 3-in-1 potloden, de krachtige Pen 68 en de Carbothello pastelpotloden centraal.

Ontdek de veelzijdigheid aan mogelijkheden en technieken van deze prachtige producten. Stel je vragen aan een expert en test de producten vervolgens helemaal zelf uit aan één van onze crea-tafels!

De plekjes aan de crea-tafel zijn beperkt. First come - first served.
Is er even geen plaats dan wacht je even tot er weer plaats is om de producten uitvoerig uit te testen. Door je te registreren kunnen wij de opkomst beter inschatten!

Het bezoek en deelname aan deze demonstratie is volledig gratis. Bezoek onze winkel tijdens deze Creatieve Demodag en geniet van exclusieve kortingen op betrokken producten van Stabilo die uitsluitend geldig zijn die dag in ons filiaal te Sint-Niklaas.

LOCATIE: De Wieuw Sint-Niklaas
 

» Registreer je hier & ontvang updates!

Odoo image and text block

Zaterdag 16.03.2024
Creatieve Demodag: Posca

Op zaterdag 16 maart organiseren we een Creatieve Demodag in ons filiaal te Sint-Niklaas. Artiest Flip Vroonen aka Flipka geeft die dag creatieve demonstraties van 10u30 tot 16u00.

Kom en daag Flipka uit! De kunstenaar zweert bij de markers van Posca en beweerd dat hij op alle ondergronden kan tekenen met de markers. Neem dus een object mee en zak af naar De Wieuw waar je zelf te keer mag gaan met de Posca markers.

Flip ondersteunt en demonstreert hoe veelzijdig deze marker wel is en toont je hoe je deze markers gebruikt en ze kan toepassen op allerhande ondergronden. Neem je oude schoenen mee, een oud skateboard, een baksteen, een playstation of je beste vriend(in),.. Overal maken we een leuk kunstwerkje van!

De plekjes aan de crea-tafels zijn beperkt. First come - first served.
Is er even geen plaats dan wacht je even tot er weer plaats is om de producten uitvoerig uit te testen. Door je te registreren kunnen wij de opkomst beter inschatten!

Het bezoek en deelname aan deze demonstratie is volledig gratis. Bezoek onze winkel tijdens deze Creatieve Demodag en geniet van exclusieve kortingen op betrokken producten van Posca die uitsluitend geldig zijn die dag in ons filiaal te Sint-Niklaas.

LOCATIE: De Wieuw Sint-Niklaas
 

» Registreer je hier & ontvang updates!

Odoo image and text block

Zaterdag 23.03.2024
Workshop Daniel Smith: Watercolours & Gouache

Op zaterdag 23 maart verwelkomenen we Julia Woning in onze winkel Te Antwerpen voor een dag gewijd aan de prachtige wereld van aquarelverf en gouache van Daniel Smith. We organiseren samen met Julia niet één, niet twee, maar drie workshop-sessies van telkens 90 minuten. Het beloofd een creatief hoogdag te worden! 

Ontdek Daniel Smith Extra Fine Watercolours & Gouache met Julia Woning. Zij laat je hiermee kennis maken. Probeer zelf te ervaren wat de verschillen zijn en hoor de tips&tricks van een echte professional. Wij voorzien alle materialen, jullie het creatief enthousiasme!

Zowel voor de beginnende aquarellist als de ervaren kunstenaars, een informatieve workshop die je niet mag missen.

Elke sessie is beperkt tot 12 deelnemers. Wacht dus zeker niet te lang om jezelf in te schrijven. Moest je gewenste sessie reeds volzet zitten, zet je dan gerust op de reservelijst. Van zodra er een plekje vrij komt, geven wij jou graag een seintje. 

Bij de inschrijving vragen we een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag voordelig betrokken producten kunnen aankopen van Daniel Smith.

LOCATIE: De Wieuw Antwerpen
 

» Schrijf je hier in & Leer Daniel Smith kennen

Creatieve evenementen in April 2024

Odoo image and text block

Zaterdag 13.04.2024
Workshop: Manga Tekenen

Wegens succes herhalen we onze workshop Manga Tekenen, dit keer in ons filiaal te Sint-Niklaas. Op zaterdag 13 april komt artiest/kunstenaar Alain Poncelet naar onze winkel te Sint-Niklaas met de producten van Canson, Lyra en Daler-Rowney.

Ontdek de betoverende wereld van manga, waar creativiteit en verbeelding samenkomen. Leer de kenmerkende stijlelementen zoals grote expressieve ogen, dynamische houdingen en emotionele gezichtsuitdrukkingen. We nemen je mee door de basisprincipes van karakterontwerp, panel lay-out en inkleurtechnieken.

Toegankelijk voor een doorgewinterde tekenaar of beginner. Je gaat aan de slag met de fineliners en markers van Lyra, geeft ze kleur met de Daler-Rowney FW inkten en penselen. Dat alles realiseer je op de Canson Graduate Manga tekenblokken.

Elke sessie is beperkt tot 12 deelnemers. Wacht dus zeker niet te lang om jezelf in te schrijven. We starten met twee sessies van telkens 90 minuten. Van zodra beide volzet zijn - openen we nog een extra derde sessie.

Bij de inschrijving vragen we een bedrag van €15,-. Dit bedrag wordt na de workshop omgezet in een voucher waarmee jullie die dag voordelig betrokken producten kunnen aankopen van Daler-Rowney, Lyra & Canson.

LOCATIE: De Wieuw Sint-Niklaas

» Schrijf je in voor deze betoverende Manga workshop

Odoo CMS - a big picture

Elke maand trachten we in onze beide winkels een workshop te organiseren.
Kijk regelmatig op deze pagina voor de nieuwste workshops of creatieve evenementen bij ons in de winkel te Antwerpen & Sint-Niklaas.

Geraak ondertussen geïnspireerd op onze Instagram-pagina »