Onze winkels

"Telkens een stukje hemel op aarde voor ieder met een artistiek hart!"

Odoo - Sample 1 for three columns

DE WIEUW ANTWERPEN

SCHELDESTRAAT 59
2000 - ANTWERPEN
+32 (0)3 244 13 14

Telkens open van maandag tot en met zaterdag, van 09u30 - 18u00.
Odoo - Sample 2 for three columns

DE WIEUW SINT-NIKLAAS

STATIONSSTRAAT 107
9100 - SINT-NIKLAAS
+32 (0)3 206 72 30

Telkens open van dinsdag tot en met zaterdag, van 10u00 - 18u00.

Welkom bij De Wieuw.

Een familiale speciaalzaak met een verhaal dat al generaties terug gaat.

De Wieuw is een zaak die een hele tijd terug gaat; maar liefst acht generaties. Het begon allemaal in 1825 toen kurksnijder Jacobus De Wieuw, zich als glazenmaker in Antwerpen vestigde. De jaren nadien werd de zaak steeds van generatie op generatie doorgegeven; Frans, Carolus, Bonaventure, Jan sr., Karel, Guy en tot slot Nikki. Zij staat nu aan het roer van de zaak samen met haar man Yannick. 

Door de jaren heen is De Wieuw uitgegroeid tot dé creatieve hub die kunst en ambacht verbindt. Als toegewijde specialist in kaders, inlijstingen op maat en kunstenaarsmaterialen, bieden wij een unieke winkelervaring voor elke kunstenaar, hobbyist of creatieveling. We trachten verder te gaan dan alleen inlijsten en het aanbieden van materialen, we creëren een gemeenschap waar artistieke expressie wordt gevierd. Zo organiseren we gratis in-store workshops om de drempel naar creativiteit te verlagen en kan je in onze boekenafdeling en koffieruimte op je gemak vertoeven en inspiratie opdoen. 

Ontdek ons kunstenaarsparadijs en ervaar hoe deze one-stop-shop jouw nieuwe favoriete plaats zal worden..

De grootste kunstenaarswinkel in de Benelux.

Een vaste waarde in het hartje van Antwerpen, een nieuw paradijs te Sint-Niklaas.

Al sinds 1904 is De Wieuw Antwerpen een vaste waarde in de Scheldestraat. Door de jaren heen wist de familie steeds het winkelpand uit te breiden. Door de grootte van 2000m² is deze winkel geëvolueerd tot grootste kunstenaarswinkel van de BENELUX. In 2022 kwam er een tweede kunstenaarsparadijs bij in de Stationsstraat te Sint-Niklaas, met een soortgelijk uitgebreid aanbod en service maar dan op een ruimte van 600m².

We fungeren als een one-stop-shop; wat wil zeggen dat je bij ons alles kan vinden van A tot Z om creatief aan de slag te gaan. Van creatie tot presentatie..

Kaders & Inlijstingen op maat

Eigen makelij; kaders op maat, foto- & standaardkaders.

Waar het allemaal mee begon voor de familie De Wieuw in 1825. Al generaties lang vervaardigen wij met toewijding op maat gemaakte kaders die alles kunnen omvatten; van schilderijen tot de shirt van jouw favoriete sportpersoonlijkheid, foto's en objecten. You name it, We frame it - was tot 2009 dan ook onze slogan.

In onze winkels staan onze inlijsters klaar om je persoonlijk te begeleiden bij het kiezen van de juist lijst, het type glas en het ophangsysteem. Onze inlijstservice kenmerkt zich door deskundigheid en een persoonlijke benadering, waardoor jouw (kunst)werken de aandacht krijgen die ze verdienen. Ontdek de kunst van het inlijsten bij De Wieuw. Je bent steeds welkom zonder afspraak. Neem je werk mee en onze inlijsters staan klaar om naar jouw verhaal te luisteren en te kijken.

Doordat we al sinds 1904 gevestigd zijn in de Scheldestraat te Antwerpen zijn we uitgegroeid tot een vaste waarde in een creatief en bruisend Nieuw Zuid. Zo werken we vaak samen met gekende gallerijen, musea en artiesten uit heel België.

Naast de mogelijkheid tot het inlijsten op maat, bieden wij ook een uigebreid assortiment foto- en standaardkaders en passe-partouts aan. Zo neem je meteen de mooiste kader voor jouw werk mee naar huis en kan je het meteen ophangen. Twijfel je bij de keuze van kleur of type lijst voor in jouw interieur? Wij begeleiden jou graag bij deze keuze.

Neem zeker een kijkje op onze sociale media voor eerdere realisaties of een blik achter de schermen in ons atelier.

Kunstenaarsmaterialen

Van beginnende tot professionele artiest, creatieveling of hobbyist.

Voor al uw kunstenaarsbenodigdheden is De Wieuw dé plek. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe gom, speksteen, kalkpapier, acrylverf, stiften, bladgoud, of verf in spuitbussen voor uw graffitiwerk, wij hebben het allemaal. Van de schoolspullenlijst met de Talens plakkaatverf en de passer van Staedtler tot hoogwaardig teken- en beeldhouwmateriaal, ons uitgebreide assortiment heeft voor elk niveau, leeftijd of techniek wat wils.

Van de essentiële ondergronden zoals hoogwaardig papier tot opgespannen canvas, bieden wij een diversiteit aan materialen om als basis te dienen voor jouw meesterwerken of creatieve uitspattingen. Professionele olieverven of net vingerverf voor de kleinste, een setje basis penselen of net een kwalitatief Kolinsky penseel met marterhaar. Zo bieden we steeds voor elke techniek de juiste materialen aan, aan een correcte prijs.

Bij De Wieuw geloven we in het ondersteunen van elke creatieve reis. Ons team is samengesteld door mensen met een hart voor kunst en creativiteit. We staan steeds klaar om jou te helpen en te begeleiden in de keuze van de juiste materialen. Wij denken graag met u mee!

Op onze webshop vind je alvast een grote selectie van ons aanbod. Voor de full experience, begeef je je best naar één van onze fysieke kunstenaarsparadijzen..

Office- & hobbymaterialen

De juiste tools en materialen om creatief of zakelijk aan de slag te gaan.

Ben je eerder op zoek naar praktische kantoorbenodigdheden of enthousiaste hobbyartikelen, wij hebben alles om jouw projecten tot leven te brengen.

Alles wat je nodig acht om efficiënt en georganiseerd te werken, met een vleugje stijl. Een georganiseerde bureau of atelier is de sleutel tot productiviteit. Met die gedachtengang stellen wij ons assortiment samen. Van kwaliteitsvolle pennen die soepel over het papier glijden tot ordners en mappen om documenten georganiseerd te houden. Ook voor dagdagelijkse benodigdheden zoals post-its, nietmachines en rekenmachines ben je bij ons aan het juiste adres.

Voor de creatieve geest hebben we een breed scala aan hobbyartikelen, waaronder knutselmateriaal, verf, tekengereedschap en nog veel meer. Laat je verbeelding de vrije loop en ontdek bij De Wieuw leuke tools en benodigdheden die jou creatief proces kunnen vereenvoudigen.

Kom langs in onze winkel en ontdek onze selectie kantoor- en hobbymaterialen;

  • Papier,
  • Schetsboeken,
  • Presentatiematerialen,
  • Lijm- & kleefmaterialen,
  • Scharen en snijtools,
  • Organisatiemiddelen,
  • Knutselmaterialen.

Boeken

Kunstzinnige boeken die je inspireren, helpen of prikkelen.

Ontdek onze rijke verzameling kunstzinnige boeken die je meenemen op een reis door verschillende artistieke stromingen, technieken en verhalen. Blader op je gemak door onze boeken in onze boekenhoek en voel je handelen tintelen van enthousiasme.

Het aanbod van onze boeken wordt zorgvuldig samengesteld. Zo vind je bij ons niet de typische boeken die je tegenwoordig op vele plaatsen kan vinden. Ben je op zoek naar een boek die jou kan helpen bij het starten met een nieuwe hobby zoals aquarelschilderen of ben je benieuwd naar het verhaal achter jouw favoriete kunstenaar? Onze boekenhoek heeft voor elk wat wils. Van technische handleidingen tot boeken overkunstgeschiedenis of prachtig geïllustreeerde (kinder)boeken.

Benieuwd? Kom langs, pak een boek en zet je gezellig in onze boekenhoek of onze koffiehoek.

You create it.. We frame it!

Van creatie tot presentatie. 

Het is de bedoeling dat je bij ons in de winkel alles vindt om kunst te maken, maar dan ook echt alles! Wij vervullen jouw behoeften met een ruim aanbod aan beeldhoudmateriaal, schildersgerief, tekenmateriaal, presentatiemateriaal, hobbyartikelen, kunstboeken, allerhande kunstondergronden en maquettemateriaal. Na creatie komt presentatie; wij bieden allerlei mogelijkheden om je werk te presenteren. Een standaard kader, een sokkel, portfoliomap of een op-maat-gemaakte inlijsting.

Sinds 1904 in het midden van Antwerpen in een karaktervol winkelgebouw van meer dan 100 jaar oud en sinds 2022 ook in de Stationsstraat in een bruisend en creatief Sint-Niklaas. Ons team bestaat uit mensen met een artistieke achtergrond of interesse, met steeds de nodige kennis over de verschillende technieken en producten van de huidige markt.